Refleksna masaža stopal in dlani

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL IN DLANI


Refleksna masaža je metoda, kjer si telo povrne ravnovesje na vseh nivojih.

Kdaj na refleksno masažo?

Refleksna masaža se priporoča, kadar si želite sprostitve in boljšega ter kvalitetnejšega življenja.

Priporoča se za zvišanje ali povečanje odpornosti telesa (pri oslabelem imunskem sistemu, pogostih prehladih...), pri nespečnosti, pri težavah s prebavo (zaprtost, leno črevo, težave z žlezami z notranjim izločanjem), jajčniki in maternico, pri morebitnih težavah z zanositvijo, pri bolečinah v sklepih (kolena, rame, komolci, zapestje), pri bolečinah v hrbtenici, išijasu, pri sladkorni bolezni, ki jo zdravite, pomaga pri težavah z astmo, pri bronhitisu, vnetju mehurja, luskavici, ekcemih...

Pri refleksni masaži se masira stopala in dlani, na katerih imamo odslikave našega telesa. Masaža poteka po celotnem stopalu ali dlani in zajema vse energetske cone, ki predstavljajo določen organ. Še posebej se masira točke, kjer je videti, da so cone motene. Pred masažo se s stranko pogovori o morebitnih težavah, da ne pride do neželjenih kontraindikacij. Masaža se namreč ne sme izvajati pri težavah s srcem, močnih krčnih žilah, vnetjih žil, raznih drugih vnetjih v telesu, pri vročinskih stanjih, glivičnih okužbah, pri raznih hujših psihičnih motnjah, rizični nosečnosti, epilepsiji, trombozi, pri nezdravljeni sladkorni bolezni in pri visokem pritisku.

V kolikor ni omenjenih težav, se lahko prepustite sproščujoči masaži, ki traja 60 minut. Po masaži se lahko v roku 48 ur pojavijo reakcije, ki so včasih lahko malo moteče, vendar so posledice učinka masaže in pomenijo, da se je telo odzvalo na morebitne prisotne težave, ki se z masažo lahko odpravijo. Po prvi masaži boste lahko slabše spali, se močneje potili, imeli blažji glavobol ali pa se boste zbudili polni energije po dobrem spancu brez težav, s katerimi se spopadate, kar je tudi namen refleksne masaže. Vse manj prijetne reakcije po masaži so znak, da se energetske blokade v telesu sproščajo in da se telo čisti toksinov, ki se jih s ponavljajočimi masažami da odpraviti.

V kolikor se masažo obišče iz terapevtskih razlogov jo je potrebno ponoviti vsaj štiri do šestkrat z vmesnimi presledki vsaj dveh dni do največ enega tedna. Po doseženem rezultatu pa je priporočljivo vzdrževanje stanja z obiskom enkrat mesečno, po potrebi tudi dvakrat mesečno. V kolikor si masažo privoščite kot relaksacijo in kot dobro naložbo v vaše psiho-fizično zdravje, je priporočljiv en do dva obiska na mesec. Po dogovoru in potrebi.

Učinki, ki se dosežejo z refleksno masažo, so:

odpravljanje zgoraj omenjenih težav, boljši in kvalitetnejši spanec,
več energije, razstrupitev telesa, boljša prekrvavitev v telesu,
izboljšanje koncentracije in psihofizičnega zdravja,
izboljšuje kvaliteto življenja, pripomore k lažjemu učenju, stimulira ustvarjalnost in v celoti izboljšuje kvaliteto življenja.

ŽELITE INFORMACIJO ALI REZERVACIJO TERMINA?